Trolls

Andra pranket

Nu har vi bestämt oss för vårt andra prank vi skall utföra. Denna gång kör vi den gamla hederliga pruttkudden, vem tycker inte den är kul? Vi har diskuterat var vi kan utföra det, på skolan, nån restaurang, i någon idrottshall, ja vi har tom funderat på att testa det i en kyrka. Men vi pratade med Emils bror som jobbar på ett fik där snickare, rörmokare o många andra hantverkare brukar äta frukost. Han trodde det var ok för deras chef att vi utförde vårt lilla upptåg där. De flesta gästerna brukade ha nära till skratt.

Vi tänkte helt enkelt placera ut pruttkuddar under några av dynorna och spela in vad som händer. Vi skulle rigga upp kameran bakom en stor krukväxt och sätta våra mobiler att filma från två andra håll.

Emils bror lät oss komma in i fiket en stund innan de egentligen öppnade och vi placerade ut kuddar på en eller två stolar vid varje bord och riggade kameror och mobiler. Nu gällde det bara att någon verkligen satte sig just där vi lagt kuddar.

Redan direkt när fiket öppnade kom 4 snickare in i lokalen, de skrattade och pratade ganska högt redan när de dök upp. Det verkar som ett bra gäng, tänkte vi som hängde i köket och tittade in ett litet fönster i dörren mot cafeterian, kul om någon av dem sätter sig på en pruttkudde. Mycket riktigt, när den förste som satte sig, en storvuxen kille med stort skägg satte sig hördes det en ljudlig prutt. De andra skrattade högt och frågade vad gör du? Han flög upp och vände på stolen och ned trillade pruttkudden. Nu skrattade även han högt. Jag kände att jag måste gå ut och förklara så jag gick ut till dem och sa att vi tränar på att göra pranks till en filmserie på Youtube men vi inte skulle sända denna. De skrattade fortfarande och sa att det är ingen fara om vi vill sända filmen. Den storvuxne frågade om jag var en sån där Youtuber? ”Nej men jag vill bli” svarade jag. “Skaffa dig ett riktigt jobb pojk o inget fjollyrke” svarade han och alla skrattade högt igen.

Morgonen fortskred bra. Det ena sällskapet efter det andra dök upp och då och då hörde det ljudliga pruttar följt av ljudliga skratt och kommentarer. När det började lugna ned sig och de flesta hantverkarna gått bjöd Emils bror oss på frukost. Han menade på att så bra stämning hade det aldrig varit där och det skulle bli bra reklam för cafét.

Vi gick hem och tittade på filmerna, det skulle nog gå att klippa ihop till kanske tio minuter med roliga scener, mycket skratt o kommentarer. Men vi var ändå inte nöjda, här var det en hel grupp som hade roligt, vi ville gärna kunna göra något där man fångar en individ åt gången. Men vi och de vi hade utsatt för pruttkuddarna hade i vart fall haft en kul dag med många skratt!

 

Lämna ett svar