matlagning är roligt
Allmänt

Avstå trolling och börja med matlagning

Att laga mat hemma är en av de hushållssysslor som jag älskar att göra ända sedan jag lärde mig hur man fräser vitlök och lök. Jag har alltid älskat att titta på matlagningsprogram som barn och det gör jag fortfarande många år senare. Här är sju anledningar till varför jag tycker att det är väldigt roligt att laga mat hemma. För ännu fler tips finns det hemsidor som till exempel Köksproffset som listar många bra och användbara guider.

Det är en naturlig luftfriskare

När du har kyckling nudelsoppa tillagning på spisen, luktar luften bara som…hemma. Det är otroligt hur en skål med varm soppa kan lugna din väldigt trötta kropp och sätta ordning på en ganska hektisk, stressig dag. Att laga mat hemma är min terapi när det inte blir bra på jobbet. På något sätt vet du att alla problem i världen kommer att försvinna efter att soppan har puttrat i fem minuter.

Barnens leende

När de ser mamma och pappa baka chokladkakor finns det alltid ett obegränsat utbud av tandlösa flin från de små. Mina barn springer till köket varje gång de luktar smör. Jag antar att de vet vad pappa gör i det magiska rummet.

Det är alltid färskt

Husmanskost betyder att du vet exakt vad som ingår i din maträtt. Du behöver inte gissa vilken typ av konserveringsmedel som tillsattes din hamburgare. Min man gör våra hamburgerbiffar från grunden med köttfärs, ägg och naturliga örter och kryddor – och de är riktigt goda! Denna godhet kommer aldrig att ges till dig av snabbmatsställen!

Fingerfärdighet

Att äta snabbmat gör att du behärskar en färdighet: att använda mikrovågsugnen. Med husmanskost får du träna på flera färdigheter: skala grönsaker, knåda deg, blanda smet, arbetet går vidare. Det kan vara tröttsamt och kräver mycket arbete, men det går inte att göra den bästa lasagnen från grunden. Den bästa maten tillagas av de mest hårt arbetande människorna.

Känslan av att vara nöjd

När du ser pannkakor gjorda helt rätt och det är något du gjorde, vet du att du borde få ett pris för ”Bästa pannkaka i stan .” Sedan är det glädjen som kommer med att höra familj och vänner kommentera hur fantastisk spaghettisåsen var eller hur köttet bara smälter i munnen. Matlagning ger dig en känsla av tillfredsställelse. Om du äter en fantastisk maträtt, var vänlig och ge komplimanger. Det betyder mycket för kocken.

Enkelt sätt att binda

När jag växte upp var jag min pappas assistent i köket. Jag lärde mig att skala potatis, hackad lök och tärna kött genom att se honom arbeta sig runt i köket. Mina syskon fick i uppdrag att diska, koka vatten eller duka. Att förbereda och laga mat till middag är verkligen ett billigt sätt för familjemedlemmar att knyta an. Det ger också var och en en roll att utföra och utföra.

Experimentera med det du har

Den här lärde jag mig av min mamma – att använda allt du har i kylen för att göra en rätt som kommer att gillas av alla. Alla experiment kommer inte att bli bra, men du lär dig alltid av dina misstag. Vid nästa experiment blir du bättre och du kommer mer än troligt att producera en fantastisk maträtt som alla kommer att älska. Någon hemlagad rätt du är riktigt bra på?

Lämna ett svar