Trolls

Första pranket

I lördags var det dags att testa våra planer. Vi bestämde oss för att göra ett mycket enkelt skämt som vår första prank. Utanför Töreboda ligger en obemannad bensinstation. Där skall vi lägga en plånbok där en femhundrakronorssedel lite diskret sticker ut. Allt för att locka så många som möjligt att plocka upp den. Plånboken har vi fäst i en tunn men stark tråd. När någon böjer sig ned o skall ta upp plånboken drar vi i tråden så den åker i väg en bit.

Emil har bil o körkort så han körde dit. Vi satte upp två kameror, en i vår bil och en i en buske en bit från bensinstationen. Vi hoppas det inte kommer två bilar samtidigt då kommer den kameran att bli skymd. Emil ligger gömd bakom vår bil o skall dra i tråden, jag håller mig bakom några soptunnor beredd att gå fram och prata med den lurade personen. Det filmar jag med en GoPro kamera som jag fäst på bröstet.

Första bilen som kom efter vi lagt ut plånboken var en röd Lexus av sportbilsmodell. Ut flög en ung kille med bakåtkammat hår, klädd i ljusblå skjorta och jeans. Han tittade inte ens ned på marken. När han tankade stirrade han bara i sin iPhone X. Så snart han var klar drog han i väg med hög fart.

Bil nummer två var en Volvo V70, som sig bör fullpackad med barn. En kille på ca fem år såg plånboken direkt han klev ur och snabbt som en vessla plockade han upp den. Emil hade inte en chans att hinna dra och den lille killen märkte både tråden och femhundrakronorssedeln. Skamset fick jag gå fram och be om ursäkt o säga att vi tränar på att göra ett skämt till dolda kameran. Jag fick lova pappan som hunnit bli ganska arg att vi raderade alla filmer omgående.

Nu måste det bli tredje gången gillt. Hur svårt kan det vara?

Ny bil på ingående, nu gäller det! Ur en silvrig Peugeot kliver ett pensionärspar ut. När mannen knappat in koden och börjat tanka ropar han: “Ulla, det ligger en plånbok på marken”. Han böjer sig långsamt och skall plocka upp den. Då rycker Emil i tråden och plånboken åker i väg ett par meter. Mannen snubblade till och för ett ögonblick trodde vi att han skulle trilla och i värsta fall skada sig. Men han lyckades hålla balansen och komma upp på bägge benen igen. Återigen ropar han på sin fru: “Ulla jag tror vi är med i dolda kameran, någon drog i plånboken så den åkte i väg”. ”Hujanämig” svarade Ulla, ”då åker vi fort jag vill inte vara med på TV!”

Jag rusar fram och ber om ursäkt. Gubben skattade och tyckte det var roligt men sa att det var för uppenbart att det var ett skämt även för en gammal man som han.

Efter ytterligare ett par misslyckade försök begav vi oss molokna hem. Ska det vara så svårt att göra ett kul prank?

Lämna ett svar