camping tält
Allmänt

Ta en paus från trolling och campa istället

10 bra tips till när du ska campa

Att campa med tält är en flykt från livets upptagenhet som tar oss med på äventyr i den vackra naturen där vi kan koppla av från tekniken och återknyta kontakten med Moder Natur. Men för att göra din campingresa bekväm och därmed njutbar måste du veta vad du gör och ha rätt utrustning. Annars kan din vision om den perfekta campingresan i verkligheten bli en mardröm. För att se till att du får uppleva dina drömmars sommarcamping har vi sammanställt 10 tips för tältcamping. När du har markerat allt nedan på din lista vet du att du verkligen är redo att ge dig ut på vägen för din favoritplats.

1. Öva att sätta upp tältet hemma

Visst, det kan se enkelt ut att ställa in. “Lådan hävdar att installationen bara tar 5 minuter”, säger du. Tja, alla är inte campingproffs, och när du är ute i skogen med bara några minuter av solljus kvar, kommer du inte att vilja testa dina campingfärdigheter. Sätt istället upp tältet i ditt vardagsrum eller bakgård ett par gånger innan du ger dig ut. Det kommer inte bara att hjälpa dig att få kläm på vad som går vart, det kommer också att hjälpa dig att påskynda processen att sätta upp tältet så att du inte slösar bort din dyrbara campingtid med att krångla med tältstänger.

2. Välj dina campingplatser i förtid

Få saker känns mer stressande än den där panikkänslan du får när solen går ner, och du har ingen aning om var du ska parkera ditt tält för natten. Undvik detta med vår hjälp. Genom att använda funktionen “Hitta en camping” kan du hitta de bästa campingplatserna på nolltid och i förväg. Sök i de områden du är intresserad av att utforska och hitta närmaste camping. Du kan sedan klicka för att se mer information om varje enskild webbplats inklusive bekvämligheter, aktiviteter, foton/videor och mer. Här kan du också boka din campingplats innan du åker till din resa, så att du inte tillbringar din campingresa med att sova i bilen.

3. Gör måltider i förtid

Bara för att du campar och inte har tillgång till ett stort kök betyder det inte att du inte ska ha bra mat. Om du inte känner dig exalterad över en burk bakade bönor och några varmkorvar till middag när du campar, planera i förväg och gör några måltider som är lätta att laga över lägerelden. Gör kycklingkabobs i förväg och packa i plastpåsar. Med den här metoden är kabobarna redo att dra ut, och du kommer att kunna laga en fantastisk måltid över elden på bara några minuter. Vi har fantastiska campingrecept här, så ta en titt på våra favoriter – du kommer sannolikt att hitta några som du skulle vilja ta med på din resa!

4. Ta med extra vaddning

Nej, camping i tält behöver inte vara obekvämt. Det finns fantastisk utrustning där ute som gjordes för att hjälpa dig att få en god natts sömn när du är i ditt tält. Nyckeln till en vilsam natt är ett liggunderlag av något slag, eller kanske till och med en uppblåsbar madrass. Oavsett vad din extra stoppning är, se till att inte glömma den. Vi lovar att din campingresa kommer att bli mycket roligare om du är väl utvilad.

5. Ta med spel

Du kommer sannolikt att vandra medan du campar och eventuellt simma om du är nära vatten, men en sak som folk tycks glömma är att det finns en hel del stillestånd när du campar. Men det är hela poängen, eller hur? Att komma bort från våra hektiska liv och bara koppla av? Det tror vi verkligen att det är. Och stillestånd är ett utmärkt tillfälle att ta fram några kort- eller brädspel och ha lite gammaldags kul.

6. Packa bra kaffe

Medan vissa älskar det traditionella cowboykaffet när de campar, finns det de av oss kaffe-“snobbar” som helt enkelt inte kan acceptera att spackla ner kaffesump. Och bara för att du campar betyder det inte att du inte kan ha kaffe som smakar lika gott som koppen från ditt favoritkafé. Du kan ta med en fransk press, en upphällning eller köpa dig lite snabbkaffe som är mer på den snygga sidan. Det kommer att vara värt det för dig att ha det där bra bränslet först på morgonen.

7. Vattentäta ditt tält

Även om det är vackert, är Moder Natur också full av överraskningar – du kan aldrig vara säker på vad vädret kommer att göra. Det kan vara soligt och 75 grader ena minuten, och ösregn nästa. Och det här är något du måste vara beredd på när du campar. För att hålla dig själv och din utrustning torr är det en bra idé att vattentäta ditt tält innan du ger dig ut på resan.

Hur gör du det här?

Det är ganska enkelt – köp bara en burk silikontätningsmedel och, medan du övar på installationen av ditt tält (se #1), spraya tältet uppifrån och ner, från vänster till höger. Glöm inte blixtlåsen! Täck varje kvadrattum av ditt tält med den sprayen och du borde vara redo om du hamnar i ett regnskur.

8. Åk under veckan snarare är under helgen

Om ditt schema tillåter dig att campa under veckan. Campingar på alla sommarhelger är vanligtvis fullproppade med människor – alla letar efter en liten flykt. Så om du letar efter en lugnare och avkopplande campingresa, se om du kan lägga in en vistelse mitt i veckan i ditt schema.

9. Utnyttja campingplatsen

Med campingars djupgående beskrivningar av varje plats vet du vilka bekvämligheter de platser du bor på erbjuder. Standard till campingplatser är bekvämligheter som:

  • Jämn mark för att slå upp ditt tält
  • Picknickbord, vattenpipar och eldstäder
  • Rena toaletter
  • Varma duschar
  • WiFi
  • Och mycket mer

Att veta att du har dessa och andra fantastiska bekvämligheter som väntar på dig kommer att ta mycket stress (och förmodligen extra packning) av dig.

10. Lämna campingplatsen som den var

Detta är en mycket viktig regel att följa, inte bara av respekt för dem som kommer efter dig, utan också för att skydda vår vackra natur. Ta ut eventuellt skräp du tagit in och se till att din eld är helt släckt. Se också till att du har packat ihop all din egen utrustning och inte lämnat något bakom dig.

Lämna ett svar